بسیاری از مشتریان ما از کاهش ناگهانی در رتبه خود از ما گلایه می کنند و از اینکه دلیل آن را نمی دانند، دچار وحشت می شوند. این مقاله در واقع چک لیست بررسی دلایل کاهش ناگهانی افت رتبه سایت هاست. با مطالعه این مقاله دیگر دجار وحشت نخواهید شد و به راحتی می توانید رتبه پیشین خود را مجددا بدست آورید.
نگران افت رتبه سایت تان نباشید
نگران افت رتبه سایت تان نباشید
بسیاری از مشتریان ما از کاهش ناگهانی در رتبه خود از ما گلایه می کنند و از اینکه دلیل آن را نمی دانند، دچار وحشت می شوند. این مقاله در واقع چک لیست بررسی دلایل کاهش ناگهانی افت رتبه سایت هاست. با مطالعه این مقاله دیگر دجار وحشت نخواهید شد و به راحتی می توانید رتبه پیشین خود را مجددا بدست آورید.
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که بطور ناگهانی رتبه سایتتان شروع به افت کرده باشد. عوامل متعددی می تواند مسبب این افت رتبه ها باشد و از همین جهت معمولا برای پی بردن به دلیل واقعی آن دچار مشکل می شویم. در این مقاله سعی داریم که مراحل پیدا کردن مشکل واقعی را قدم به قدم با هم مرور کنیم.
قدم اول: ابتدا مطمئن شوید که آیا واقعا رتبه سایتتان کاهش پیدا کرده؟
خب اول با این شروع می کنیم: قبل از اینکه به دنبال دلیل افت شدید رتبه سایت تان باشید، ابتدا مطمئن شوید که واقعا رتبه سایت تان افت پیدا کرده. ممکن است نرم افزاری که رتبه خود را با آن چک می کنید به درستی تنظیم نشده باشد. بنابراین:
آیا ورودی ارگانیک(از موتورهای جستجو) شما واقعا کاهش داشته؟
با استفاده از سرچ کنسول گوگل و آنالیتیک می توانید میزان ترافیک ورودی از موتورهای جستجو را هفته به هفته بررسی کنید و بررسی کنید که :
آیا واقعا کاهش در ورودی داشته اید یا خیر؟
آیا این تغییرات معنا دار است یا نه؟
آیا این تغییرات مربوط به تعطیلات و یا اتفاقات مشابه نیست؟
آیا سرچ کنسول گوگل هم چنین افت رتبه ای را نشان می دهد؟
با استفاده از سرچ کنسول وضعیت تعداد کلیک، نمایش و میانگین جایگاه خود را بررسی کنید.
آیا این افت رتبه پایدار است؟
ممکنست افت رتبه در یک روز اتفاق بیفتد، اما چک کنید که آیا برای چند روز متوالی این اتفاق افتاده است.
در صورتیکه وضعیت در سرچ کنسول گوگل تغییری نداشت ولی در نرم افزار کنترل رتبه با افت مواجه شدید، وحشت نکنید. احتمال ابزاری که برای کنترل رتبه استفاده می کنید، ابزار مناسبی نیست و یا به درستی تنظیم نشده.
اما در صورتیکه رتبه شما واقعا افت پیدا کرده بود، طبق این راهنما مشکل را پیدا کنید:
یافتن علت افت رتبه
۱- آیا گوگل در الگوریتمهای خود بروزرسانی داشته است؟
گوگل هر روزه و بدون سر و صدا تغییراتی در الگوریتمهای خود می دهد. اما خبر خوب اینکه سئوکارها این تغییرات را به خوبی مستندسازی می کنند. بطور مثال برای یافتن این تغییرات میتوانید به سایت های زیر سر بزنید.
یک ایده دیگر چک کردن با دوستانی است که سایت مشابه شما دارند. اینکه آیا آنها هم با این افت مواجه شده اند یا خیر؟
اگرمشکل شما این بود …
خبر بد اینکه اگر گوگل الگوریتمهای خود را تغییر داده باشد، مجبور خواهید شد که تغییراتی در سایت خود بدهید ولی قبل از آن مطمئن شوید که دقیقا چه تغییری در الگوریتمهای گوگل رخ داده؟ چرا گوگل این تغییرات را انجام داده؟
قدم بعدی طبیعتا این خواهد بود که یا مواردی که دچار مشکل شده است را برطرف کنید و یا اینکه ازدچار شدن به این مشکل در آینده جلوگیری کنید.
۲- آیا سایت شما برخی از لینک های خود را از دست داده؟
از ابزارهایی که لینک های به سایتتان را نشان می دهند مثل ahrefs یا majestic استفاده کنید تا ببینید چه لینک هایی به سایت شما از دست رفته. آیا لینک های قابل توجهی حذف شده اند؟
اگر مشکل شما این بود…
ببینید از کدام سایت ها لینک های شما حذف شده و سعی کنید مجددا آن لینک ها را ایجاد کنید یا لینک های جدیدی را ایجاد کنید. اگر با صاحبان آن سایت تعامل دارید سعی کنید مشکل را از طریق ایشان حل کنید.
ممکن است لینک ها در اثر بروزرسانی در آن سایت از بین رفته باشد و در واقع یک اتفاق تصادفی باشد. ببینید که آیا می توانید برای برگرداندن لینک ها متقاعدشان کنید؟
ممکن است سایت منبع لینک های شما را با لینک های جدیدی جایگزین کرده باشد. سعی کنید با غنی کردن محتوای خود مجددا لینک ها را بدست آورید.
۳- آیا شما صفحات دچار افت رتبه را تغییری داده اید؟
در صورتیکه تغییراتی در صفحات داده اید، ممکن است باعث این شده باشید که گوگل این صفحات را خیلی مرتبط با کلمات کلیدی مورد نظر نداند.
آیا URL ها را تغییر داده اید؟
هیچ موقع URLها را تغییر ندهید. هر آدرس URL یک شناسه برای گوگل است و تغییر آن برای گوگل به معنی یک صفحه جدید است.
چک کنید که آیا کلمات کلیدی از تگ های H1 و H2 حذف نشده اند؟
چک کنید که میزان تراکم استفاده از کلمات کلیدی در صفحه کاهش پیدا نکرده است؟
چک کنید که آیا گوگل می تواند محتوای صفحه را به طور کامل ببیند؟(با نگاه به کش گوگل ببینید که گوگل صفحه شما را چطور می بیند؟cache:www.yourdomain.com/your-page)
چک کنید که آیا گوگل دسترسی به سایت شما دارد؟ در سرچ کنسول گزارش های مربوط به سرور و خزش(crawl) را بررسی کنید که اگر خطایی وجود دارد، متوجه آن شوید.
اگر مشکل این بود…
خبر خوب اینکه شما می توانید سایت خود را به حالت قبل برگردانده و مجددا ترافیک مطلوب را بدست آورید.
اگر URL ها را تغییر داده اید، آن ها را به حالت قبل برگردانید و اگر امکان آن را ندارید آدرس های قبلی را به آدرس جدید ریدایرکت ۳۰۱ کنید.
اگر محتوای صفحه را تغییر داده اید، محتوا را به مطلب قبلی برگردانید.
اگر گوگل سایت شما را به درستی نمی خواند، خب با مشکل بزرگی مواجه شده اید. با تیم توسعه خود تماس بگیرید و بخواهید که مشکل را برای شما برطرف کنند.(بهتر است به ایشان این جمله را بگویید: گوگل بات نمی تواند صفحات من را بخواند!)
۴- آیا لینک های داخلی به صفحاتی که دچار افت رتبه شده اند را تغییر داده اید؟
اگر تیم شما لینک های داخلی به صفحات را تغییر داده باشند، ممکن است باعث این شود که ارزش صفحات از دید گوگل تغییر کرده باشد. پس چک کنید که آیا لینک های داخلی سایت تغییراتی داشته است؟ منظور از لینک های داخلی می تواند موارد زیر باشد:
نوار هدر، فوتر و یا کناری سایت
اخبار مرتبط و پیشنهادی
و …
چک کنید که آیا اخیرا صفحات اصلی سایت شما تغییراتی داشته است و آیا متن لینک های شما تغییر کرده یا نه؟
اگر مشکل این بود…
ببینید که چه تعداد لینک به صفحات دچار افت رتبه تغییر کرده. اگر دسترسی به نسخه قبل را دارید که با مقایسه دو نسخه این تغییرات را بیابید. در غیر اینصورت باید وقت بیشتری را بگذارید و مواردی را که به لینک های داخلی آسیب رسانده را پیدا کنید.
البته بیشترین مورد تاثیر گذار تغییرات در منوها و لینک های ناوبری(navigation) در صفحات است. بسیاری از سئوکاران با مشورت طراحان UX سعی می کنند که چینش منوها و لینک ها را به نحوی انجام بدهند که بهترین حالت ممکن برای کاربر پیش بیاید.
۵- بازخورد مخاطبان گوگل می تواند منجر به افت رتبه شما شده باشد
گوگل با استفاده از الگوریتمهای یادگیری ماشینی، رتبه شما را در بین نتایج جستجوها تعیین می کند. این بدین معناست که حداقل میزان کلیک مخاطبان بر روی نتایج نمایش داده شده و میزان وقتی که در صفحه شما می گذرانند تا مجددا به گوگل برگردند، بر رتبه شما در بین نتایج جستجو تاثیر گذار است. بنابراین بررسی کنید که :
آیا اخیرا از پاپ آپی که نرخ پرش (Bounce rate) سایت شما را افزایش بدهد استفاده نکرده اید؟
آیا بارگزاری صفحات خیلی زمان گیر نیست؟
آیا تیتر صفحه را تغییر نداده اید؟ و آیا این تغییر درصد کلیک شما را کاهش نداده است؟
اگر مشکل این بود…
اگر مشکل بخاطر پاپ آپ جدید بود بهتر است که از تیم خود بخواهید از پاپ اپ دیگری استفاده کنند.
اگر سرعت بارگزاری صفحاتتان خیلی کند است، از تیم توسعه خود بخواهید که بهبودهای لازم را برای بارگزاری سریعتر صفحات انجام دهند.
اگر تغییر تیترهای صفحات مشکل را ایجاد کرده، آن ها را به حالت قبل برگردانید.
۶- رقیب شما تغییراتی در کار خود ایجاد کرده است.
عامل دیگری که می تواند باعث افت رتبه شما شده باشد، تغییراتی است که رقبای شما در کار خود ایجاد می کنند. قوی تر شدن رقبا می تواند ترافیک شما را به سمت آن ها ببرد. بررسی کنید که کدام رقبایتان ترافیک بیشتری را جذب کرده اند؟ و سپس بررسی کنید که چه تغییراتی را رقیب مورد نظر در سایت خود انجام داده؟ آیا نوع لینک سازی را تغییر داده و یا اینکه محتوا را غنای بیشتری بخشیده و یا از بهینه سازی های بهتری استفاده کرده است؟
اگر مشکل این بود…
با مطالعه تغییراتی که رقبا در سایت خود داده اند راه درست را برگزینید. آنها برای پیدا کردن این تغییرات مفید هزینه کرده اند و حالا شما بدون هیچ هزینه ای به آن ها دسترسی دارید. پس بهتر است که فرصت را از دست ندهید و به سرعت تغییرات لازم را انجام دهید.
حالا دیگر میدانید چه باید بکنید
اگر هنوز نگران افت رتبه سایت تان هستید می توانید با تیم گروه مایان مشکل اصلی خود را حل کنید و از پشتیبانی گروه مایان بهره مند شوید. ارتباط با ما
نظرات این مطلب
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است.